Hoger komen in Google met je website

Hoger komen in Google is de wens van iedereen die een eigen website heeft. Het is in dat opzicht dus ook goed te begrijpen dat je voortdurend op zoek bent naar mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn gelukkig goede technieken bekend waarmee je kan zorgen dat jouw website een stuk beter scoort in de zoekmachines. Deze technieken worden ook wel verzameld onder de naam SEO, een afkorting voor search engine optimalisation, of zoekmachineoptimalisatie. Het is wel belangrijk om dit op de juiste wijze aan te pakken. Dat werkt als volgt.

Zorgen voor voldoende content

De eerste stap om te zorgen dat je hoger in Google komt, is door te zorgen dat je website voldoende content biedt. Nu is content alleen niet voldoende, want het moet ook aan de juist structuur en eisen voldoen. Dat neemt niet weg dat het schrijven en publiceren van waardevolle content op vele manieren kan helpen om je vindbaarheid te vergroten en zo dus hoger te komen in Google met je website. Het is dan belangrijk om de juiste dingen te doen en de juiste onderwerpen te kiezen. Dit worden ook wel seo-teksten genoemd.

Het gebruik van het zoekwoord

Een belangrijke factor is het gebruik van het zoekwoord. Wil je hoger komen in Google met je website, dan zal je eerst moeten bepalen op welke zoekterm je gevonden moeten worden. Dit zoekwoord wordt de basis van je tekst. Zo verwerk je het bijvoorbeeld in de titel van de content die je gaat publiceren. Die titel moet zelf natuurlijk ook uitdagen om verder te lezen. Het zoekwoord moet ook in de juiste mate in de tekst terugkomen. Niet te veel, niet te weinig en geplaatst in de juiste context. Vooral die laatste factor wordt steeds belangrijker.

Zorgen voor een mate van autoriteit

Wil je hoger komen in Google met je website, dan is het belangrijk dat je autoriteit op een onderwerp wordt erkend. Daarom is het dus belangrijk dat je het zoekwoord in de juiste context zet en niet alleen maar het zoekwoord probeert zoveel als mogelijk in je tekst te verwerken. Zorg dus dat de teksten die geschreven worden niet alleen de juiste opbouw hebben, maar zorg vooral ook dat je er meerwaarde mee kunt bieden. Dit zal je helpen om snel stappen te zetten in de ranking in de zoekmachines. Daar komt ook een andere factor bij.

De rol van linkbuilding

Ook de rol van linkbuilding is groot in SEO. Vroeger was linkbuilding zelfs enige tijd de belangrijkste factor om goed te scoren. Daarna werd dit minder belangrijk, maar tegenwoordig speelt dit weer meer mee. Een manier om een goed netwerk aan links op te bouwen is door sterke content te bieden. Juist ook omdat de kans dan groot is dat vakgenoten de kennis die jij biedt ook delen. Dit is één manier er zijn ook allerlei andere manieren om met linkbuilding aan de slag te gaan. Daarvoor werk je dan met een professional. Die kan snel een netwerk opbouwen.

hoger komen in Google

Een eigen niche vinden

Ook is het belangrijk om te bepalen waar je nu eigenlijk beter op wilt scoren. Er zijn natuurlijk zoektermen waarop de concurrentie heel hoog is. Dan kan je nog altijd hoger komen in Google, maar zal je wel heel veel werk moeten verzetten. Het kan daarom ook slim zijn om juist een niche binnen een branche te zoeken. Een synoniem waarop de concurrentie minder groot is bijvoorbeeld. Daar kan je dan gemakkelijk bovenaan komen en via die weg dus uiteindelijk toch veel meer bezoekers en potentiële klanten naar je website leiden. Goed zoekwoordenonderzoek is dus ook heel belangrijk.

Een website die optimaal werkt

Niet alleen de content die je levert zorgt dat je hoger komt in Google met je website. Ook de opbouw van je website zelf speelt hier een rol in. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat alles logisch is opgebouwd. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je gemakkelijk moet kunnen navigeren op de website. Zorg dus samen met een specialist altijd voor een logische opbouw. Houd ook in de gaten of de opbouw logisch en duidelijk blijft wanneer je nieuwe zaken aan je website toevoegt. De algoritmes van de zoekmachines zijn hier zeer gevoelig voor.

Een snelle website scoort beter

Een andere factor die meeweegt is de laadtijd van je website. Kan je de website sneller maken? Pak die kans dan altijd. Het is voor de zoekmachines van belang dat de laadtijd zo kort als mogelijk is. Dat betekent dus ook dat het slim is om op een goede manier met bijvoorbeeld afbeeldingen en filmpjes op je website om te gaan. Hoe meer je die kunt verkleinen, hoe makkelijker ze te laden zijn. Waardoor je website het dus ook beter zal doen in bijvoorbeeld Google. Het optimaliseren van beeld en video kan met specifieke plugins die hiervoor bestemd zijn. Dit zal veel waarde hebben.

Alles kan waarde hebben

Denk goed na over elke stap die je zet als je met je website bezig bent. Alles kan namelijk waarde hebben als je hoger wilt komen in Google met je website. Zo kan je bijvoorbeeld werken met tags voor je teksten en je afbeeldingen. Vul ook je meta title en meta description goed in. Daarnaast zijn tags ook aan afbeeldingen en video’s te koppelen. Dit zijn allemaal extra mogelijkheden om de vindbaarheid te vergroten. Het is ook slim om bijvoorbeeld de url van de pagina te optimaliseren voor de zoekmachines. Neem niet zomaar de titel van het artikel, maar verwerk de zoektermen er optimaal in.

Werk volgens een strategie

Wil je aan de slag gaan met je website om beter te scoren in Google? Doe dit dan niet lukraak. De punten zoals die hier genoemd zijn, zijn de belangrijkste factoren in een groter geheel met nog veel meer mogelijkheden. Het is het slimst om te werken volgens een plan. Zorg daarom altijd dat je een strategie hebt om te volgen. Dit kan je het best doen door de hulp van een specialist op het gebied van SEO erbij te betrekken. Dit geeft je de zekerheid dat je het maximale eruit haalt.